/ iStock/Getty Images
Нова спортна площадка и игрище за индивидуални и колективни занимания в двора на старозагорската ДГ № 66 „Детски рай“ радват децата. По повод новата придобивка те организираха истински празник, който премина под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“, съобщават от Общината в града.

Символично прерязаха лентата началникът на отдел „Образование“ на Община Стара Загора Станимира Димитрова и директорът на ДГ „Детски рай“ Силвия Стоянова.

Със средства от бюджета на детската градина са закупени спортно съоръжение за баланс и координация, баскетболни кошове, дама, както и e положена ударопоглъщаща настилка около тях. Игрището е с размери 12/14 и е покрито с мека изкуствена трева.

Децата от втора група „Приказка без край“ представиха пред родители и гости инициативата „Бързи, смели и здрави“ в подкрепа на активния начин на живот и показаха завиден спортен дух в състезателните щафетни игри.  

Всички гости и родители, които бяха част от спортния празник, получиха специални грамоти. Купа имаше за децата и учителите от ПГ 4 г. „Приказка без край“ и техните учители.