Езиковата гимназия със сертификат за отлично преподаване на френски език
Езиковата гимназия със сертификат за отлично преподаване на френски език / DarikNews.bg

С хляб и сол учениците от Гимназия с преподаване на чужди езици "Ромен Ролан" посрещнаха Н. Пр. Ксавие Лапейр дьо Кабан, посланик на Република Франция у нас. Дипломатът присъства на официалната церемония по сертифицирането на гимназията със знака за отлично преподаване на френски език.

"С голяма отговорност и чест приемам този сеишификат за качество. Той е едно признание за всички преподаватели по и на френски език през годините в гимназията. Той е отличие за всички учители, разпространяващи френския език и франкофонската култура", каза директорът на гимназията Теодора Николова.

"Днес откриваме този знак за високото качество на преподаване във вашата гимназия за френски език. В това много младо учебно заведение френският език и култура се разпространяват и обучават отлично" , заяви посланикът на Франция. Той допълни, че за него ще бъде чест да присъства на юбилейното празнуване на 50-тата годишнина на гимназията.

Посланикът на Франция връчи наградата "Офицер на академичните палми" на учителката по френски език за дългогодишна преподавателска дейност и за принос Стефка Райкова.
Тя получи признание за дългогодишните си успехи в областта на преподаването и разпространението на френски език и франкофонската култура. Медалът "Офицер на академичните палми" е отличие, учредено през 1802 от Наполеон Бонапарт. В България се присъжда на хора с изявен принос в областта на развитието на френския език. В България такова отличие са получили между 80 и 100 души.