Европейски бюфет с 19 различни национални кухни
Европейски бюфет с 19 различни национални кухни / DarikNews, Невена Божкилова

Своеобразен Европейски бюфет с 19 различни национални кухни се разгърна днес в двора на ГПЧЕ „Ромен Ролан". Проявата бе организирана по случай 19-тото издание на младежкия форум Евроуик 2010, чйито домакън за първи път тази година е България.

Европейски бюфет с 19 различни национални кухни
netinfo
Българската делегация бе избрала да представи традиционните нашенски баници и погачи - вита баница със сирене, сърми, пълнени чушки бюрек, биволски катък, орехи, мед и др. По думите на единадесетокласника Борислав Бонев, най-апетитни за гостите, са били домашната лютеница, биволският катък и витата баница със спанак, която той сам е приготвил. Това, което е направило впечатление на участниците от Европа е, че повечето представени български ястия съдържали сирене.

Утре гостите ще разгледат храма в с. Шипка, връх Шипка, Етъра и Велико Търново. През следващата седмица предстоят работни срещи в различни учебни часове. На 5-ти октомври всички участници в Евроуик 2010 ще се включат в празничното шествие по случай Деня на Стара Загора. През последния ден от престоя си ученици и учители ще разгледат Неолитните жилища, РИО-Стара Загора и Художествената галерия.