Евродепутат: Да се подмени вот не е демократично
Евродепутат: Да се подмени вот не е демократично / netinfo

"Надявам се, че независимият български съд ще направи всичко възможно да победи справедливостта." Такова мнение изрази пред журналисти евродепутатът Петя Ставрева. Тя наблюдава тази сутрин ръчното преброяване на бюлетините за кмет на Стара Загора, определено по административното дело, което оспорва изборните резултати.

"Вотът на гражданите не трябва да бъде подменян, тъй като живеем в една демократична държава. Има сериозни опасения, че някои хора се опитват да свършат това точно в Стара Загора", каза след като излезе от съдебна зала евродепутатът.  Тя обясни, че е дошла в Стара Загора по покана на областното ръководство на политическа партия ГЕРБ и на БЗНС - Народен съюз.

"Смятам, че като цяло представлявайки България заедно с колегите ми в една европейска общност трябва да отстояваме европейските и демократичните ценности, а те не са свързани с манипулации и подмяна", каза още Ставрева.

Тя съобщи, че е внесла писмо в  Европейската комисия, в което настоява за формиране на независима експертна комисия, която да установи кои са източиците на обгазяването на Стара Загора. Отговорът за това дали ще се формира такава комисия ще бъде даден до 6 седмици.