ВМРО
ВМРО / netinfo
Обявяването на оградата по българо-турската граница за стратегически обект за националната сигурност, е правилно и съвсем закономерно решение на кабинета "Борисов-3", смята евродепутатът Ангел Джамбазки. „Когато Елена Йончева обяснява откъде и как може да се премине това е явен знак и информация към каналджиите. На мен не ми звучи особено разумно”, коментира зам.-председателят на ВМРО.
 
На редовното си заседание в сряда Министерският съвет включи в списъка на стратегическите обекти от значение за националната сигурност временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.
 
В Стара Загора Ангел Джамбазки, член на Европейския парламент от Групата на ЕКР, коментира и темата за законодателния пакет за мобилността в ЕС. Условно тя е наречена Европейски Доходен съюз и е съвместно начинание със съмишленици от Хърватска, Естония, Унгария, Латвия, Полша, Румъния, Словакия. Установената огромна пропаст във възнагражденията и стандарта на живот в двете части на Европа, не е новост, но по думите на евродепутата „сегашното правно законодателство и това, което е в сила работи за ускоряване на тези разлики. По този начин подреден, евросъюзът функционира за това източните страни да са донори на работна ръка за западната му част и да работят за благосъстоянието му. Имаме една година да съберем необходимия брой подписи, за да се обърнем към ЕК с ясното настояване:когато Европейската комисията установи нарушения в трудовото законодателство на страна от т. нар. Стара Европа/Германия, Франция, Белгия, Австрия, Италия/, тя да приложи съответните санкции. Това е най-големият според мен социален въпрос, който е поставян някога в такъв мащаб в ЕС, тъй като досега „източните държави” се бореха поотделно”, поясни Джамбазки.
 
Според него сегашното положение е „тежко лицемерие и прилагане на двоен стандарт”. Скандалът по темата вече се усеща в ЕП, но Комисията трябва да спазва правилата и законите, категоричен е още евродепутатът , защото „смисълът на ЕС е да се живее еднакво или поне сравнимо”.