Двойно повече разкрити престъпления, отчита старозагорската полиция
Двойно повече разкрити престъпления, отчита старозагорската полиция / Dariknews.bg, архив

Около 50% е разкриваемостта на престъпленията за изминалите 10 месеца на територията, обслужвана от ОД на МВР Стара Загора.
В сравнение с първото тримесечие на годината, разкриваемостта е нараснала двойно. Това каза пред Дарик директорът на старозагорската дирекция старши комисар Николай Кирков.

„Увеличени са бързите полицейски производства, което си бях поставил за цел когато встъпих в длъжност. Бързи производства за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества и алкохол, какво и за управление без свидетелство. Имаме няколко успешни реализации по линия на телефонните измами", обясни старши комисар Кирков.

Той коментира, че проблема с телефонните измами е национален.

„Всеки ден активно работим по тези престъпления, но все още хората се лъжат и дават пари. Кампания се провежда и сред банковите служители. Всички те трябва да разполагат с телефона на районния си инспектор и когато възрастен човек отиде да тегли пари, ние трябва да бъдем информирани, за да реагираме. Разпечатани са хиляди листовки. Извършените престъпления са минимален дял на всички опити за измами", категоричен е директорът на старозагорската полиция.

За празника, той пожела на своите колеги да бъдат мотивирани, да изпитват гордост от свършената работа.

„Важно е да успеем да променим облика на българския полицай и той да бъде уважаван от обществото", допълни старши комисар Николай Кирков.