Два акта за мъж, превозвал нерегламентирано пътници
Два акта за мъж, превозвал нерегламентирано пътници / DarikNews.bg, архив

36-годишен водач на лек автомобил "Сеат Алхамбра" е заловен да превозва 8 пътници от Стара Загора до с. Хан Аспарухово, които предварително е събрал от района на Автогарата. За допуснатото нарушение на чл. 6, ал. 1 от Закона за автомобилните превози на водача е съставен акт от представителите на областен отдел "Автомобилна администрация", а от служители на сектор "Пътна полиция" му е съставен акт за извършено нарушение на разпоредбите на чл. 133, ал. 1 от ЗДвП. Предстои материалите по случая да бъдат докладвани на Районна прокуратура Стара Загора.

Мъжът е заловен по време на специализирана полицейска операция за установяване и проверка на водачи на превозни средства, извършващи нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията са проверени 9 МПС и техните водачи, както и пътуващите в автомобилите лица.

При извършените проверки на други 8 МПС не са установени случаи на извършван нерегламентиран превоз на пътници. Установено е едно нарушение на чл. 100, ал. 1, т. 1 от ЗДвП от водач на таксиметров автомобил, който е санкциониран с глоба по фиш.