Два пътни инцидента в Старозагорско
Два пътни инцидента в Старозагорско / DarikNews.bg, архив

Две пътнотранспортни произшествия са регистрирани през изминалото денонощие в Старозагорско.

В Стара Загора лек автомобил "Фолксваген Транспортер" не пропуснал и блъснал пресичащия по пешеходна пътека 53-годишен старозагорец. Инцидентът е станал на кръстовището на "Хр.Ботев" и бул. "Митрополит Методий Кусев".
В резултат на удара пешеходецът е получил натъртване в областта на гръдния кош и е откаран в Спешния център, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача.

На пътя от село Спасово за Чирпан лек автомобил "Сеат Марбела" навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал движещия се там лек автомобил "Ситроен-Берлинго". В резултат на удара е пострадало возещото се на предната седалка в "Сеат"-а 7-годишно момиченце. То е с порезни рани в областта на главата. Детето е настанено за лечение в Многопрофилната болница в Чирпан, без опасност за живота. При направената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от водача на "Сеат"-а, с концентрация 0,36 промила. И в двете коли за използвани обезопасителни колани.