Добър 3.76 за кмета на Стара Загора
Добър 3.76 за кмета на Стара Загора / DarikNews.bg, Николина Пенчева

3.76 е оценката, която е получил кметът на Стара Загора професор Светлин Танчев за работата си за града. Това сочи изследване сред старозагорци, проведено в периода 16-18 април.

Проучването е направено от Гражданско сдружение "Видовден" и "Движение за национално единство и спасение". То обхваща 404 човека, които са интервюирани по телефона.

Оценката, която жителите на Стара Загора поставят на работата на Общинския съвет е 3.79, на икономическото състояние на общината - 3.90, а на обслужването от страна на общинската администрация - 3.96.

Като основни проблеми на града, старозагорци посочват екологията, инфраструктурата, озеленяването, икономиката, управлението на местната власт, чистотата, транспорта.

Сред най-неотложните проблеми, които трябва да бъдат решени са безработицата, ниските заплати, ниският стандарт на живот, здравеопазването, замърсяването на въздуха.

От изследването става ясно, че според хората местните политици не представляват интересите на своите избиратели и не изпълняват предизборните си обещания.
78% от анкетираните са на мнение, че Стара Загора е добро място за живеене.

Тази сутрин кметът професор Светлин Танчев се е запознал с проведено изследване сред старозагорци.