Бага Тур
Бага Тур / netinfo
СНЦ “Бага-Тур“  спечели и ще работи по интересен проект- „Доброволци пресъздават фолклорния мит за Ангел  войвода”, с финасовата подкрепа  на Национална програма за младежта /2016-2020/ на Министерството на младежта и спорта.
 
Проектът ще се осъществява за шест месеца и ще приключи в средата на март догодина.
 
Основните дейности включват обучения по две програми: ”Доброволчество” и ”По следите на митовете за  Ангел войвода ”. Младежите  ще надграждат своите знания и умения за доброволчеството, използвайки като база вече реализираните проекти. Ще търсят истинността в легендарния фолклор за съществуванието, събитията, народното творчество и спомените в българската памет за Ангел войвода. Атрактивните дейности - инициирани и реализирани, ще помогнат на участниците в проекта да изградят цялостен образ, който да пресъздадат чрез създаване, музициране и филмиране на продукта.
 
Местата  на реализация на дейностите по проекта са - Югоизточен регион, община Стара Загора, гр.Стара Загора – Зоопарка- Аул Багатур, община Мъглиж, гр.Мъглиж- Онгъл “Багатур”; община Велинград , Юндола; Калофер, м.Паниците.
 
Участници в проекта са млади хора на възраст между 15 и 29 години от Стара Загора, София , Якоруда и - членове и доброволци на школа „Бага-тур“ , студенти, ученици от от цялата страна, младежи със специални образователни потребности от СНЦ ”Бъдеще за децата“ – гр.Казанлък, симпатизанти, участници в хайдушки сдружения.
 
Проектът цели да насърчи доброволчеството като ползотворен начин за формиране на историческа, здравна и мултифункционална култура  чрез участие в инициативи и посветени на хайдутите в България.