/ Община Казанлък
В Община Казанлък с тържествен водосвет бе открит нов Дневен център за подкрепа на деца с тежки увреждания и техните семейства.

Той е разположен в един от корпусите на Детска ясла №6 в града. В ремонтираните и специално оборудвани помещения ще се предлагат разнообразни услуги, съобразени с индивидуалните потребности на децата и техните близки.

Дневен център за деца с увреждания
Община Казанлък

Новият център разполага с модерно оборудвана психосензорна стая и зала за рехабилитация. Грижите в него могат да обхванат 30 деца за дневна грижа и 60 - за предоставяне на консултативни услуги.

Дневен център за деца с увреждания
Община Казанлък


„Този център ще прибере деца с тежки проблеми и техните семейства, което за нас е нова услуга, тепърва ще я изпълваме със съдържание и ще помагаме на такива семейства. Социалните услуги са нещо много важно, за да се чувства всеки човек приобщен.

В Казанлък имаме всички необходими услуги за хора и деца със специални потребности и техните близки да се чувстват подкрепени“, заяви кметът на Казанлък Галина Стоянова

Дневен център за деца с увреждания
Община Казанлък

Поздравления за всички, които ще работят в новия център изказа Ева Майдел, настоящ евродепутат и кандидат за състава на следващия европарламент. Тя отбеляза чудесното гостоприемство на Казанлък при нейните гостувания и оцени като много добра работата в града в сферата на социалните услуги.

Дневен център за деца с увреждания
Община Казанлък

Заместник-кметът Даниела Коева представи извършените дейности: изграждане на нов покрив, внедряване на мерки за енергийна ефективност  (дограма, изолация на стени и под, осветление), основен ремонт и преустройство на помещенията, изграждане на асансьор за достъп до 2 етаж, доставка на специализирано оборудване и стандартно обзавеждане, изграждане на „Сензорна градина“.