Дискусия за бъдещето на Аязмото
Дискусия за бъдещето на Аязмото / netinfo

Преди 114 години е поставено началото на залесяването на парк “Аязмото”. Днес той е емблемата на Стара Загора, която обаче през годините е била дообогатявана, но и  разрушавана.

Стотици са редките и уникални расителни видове, които са разположени на близо 3 хиляди декара земя. За съжаление някои оттях отдавна са история.

От Зонта клуб обещаха да направят благотворителна акция за набиране на средства, с които да се ремонтира фонтанът с жабките, да се освети входът към “Аязмото”, както и паметникът на неговия основател Митрополит Методий.

Това е едно от предложенията, които дискутираха преди обед  специалисти и общественици по време на кръгла маса. Преди това във фоайето на Общината инж. Тенко Дянков подреди 50 фотоса под надслов „Парк Митрополит Методий –“Аязмото”. Екзотика, красота и отдих”.

Тази изложба е първата от проявите на Секция „Ландшафтна архитектура” -Стара Загора и Община Стара Загора, по повод предстоящата 115- годишнина от залесяването на Парк “Аязмото”.

В прикачения звуков файл може да научите още за предложенията, които ще очакват своята реализация, за да стане още по-красив и по-привлекателен паркът на Стара Загора - парк”Аязмото”.