Димитър Танев: Реформаторите трябва да имат единен кандидат за президент
Димитър Танев: Реформаторите трябва да имат единен кандидат за президент / DarikNews.bg, архив

Важно е да имаме единен кандидат за президент, който да обединява дясномислещите избиратели. В момента обсъждаме какъв трябва да бъде профила на нашия кандидат. Това каза в Стара Загора депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев. Той допълни, че през последния месец разговорите в коалицията се водят в посока за единна кандидат-президентска двойка, която да е стабилна и максимално да консолидира партиите.

Тази сутрин Димитър Танев се срещна с кмета Живко Тодоров. Депутатът е категоричен, че в Стара Загора липсват квалифицирани работни кадри. Това е и един от проблемите, които е поставил пред кмета. Според старозагорския народен представител този проблем може да бъде решен с развитието на Тракийски университет. По време на срещата е обсъдено и състоянието на старозагорската болница. Към момента финансовото положение на здравното заведение е стабилизирано и то не трупа нови дългове, но все още не са погасени старите задължения, обясни Димитър Танев.

Той коментар още, че за Движение България за гражданите е неприемливо задължителното гласуване, но трябва да бъде въведено електронно гласуване и преброяване, както и машинното такова. Депутатът заяви, че трябва да има праг на държавната субсидия за партиите като за първите 150 000 гласа да се получава, колкото досега, за следващите 100 000 гласа с 1 лв. по-малко и всички останали да не се финансират.