състезание
състезание / netinfo
Велоклуб Зарaта, Община Стара Загора и Туристическо дружество „Сърнена гора“ организират състезание по колоездене и бягане по случай Деня на детето. Състезанието ще се проведе на 2 юни в пространството между ул. Иван Вазов № 2, река Бедечка, и езеро „Загорка“. Записването на състезателите и получаването на състезателни номера ще бъде от 8:30 - 9:45 часа.


В 10:00 часа ще бъде даден старт на първата група. Старт-финалът ще е до съоръжението за скоростни лодки в парка, южно от езеро „Загорка“.
 
Децата ще бъдат разделени в няколко възрастови групи за бягане и колоездене:
Деца до 4 г.
Деца 5-6 г.
Деца 7-8 г.
Момчета 9-10 г.
Момичета 9-10 г.
Момчета 11-12 г.
Момичета 11-12 г.
Момчета 13-14 г.
Момичета 13-14 г.
 
Всеки участник в колоезденето е длъжен да участва с изправен велосипед и да ползва каска по време на състезанието. На старта ще има изненади за участниците под формата на лакомства, съобщават от велоклуб „Зарата“.
 
СНЦ „Велоклуб Зарата” съществува в Стара Загора от 2004 г. През тези години станаха традиционни три състезания по планинско колоездене в различни стилове: Велорали „Средна гора“ – двудневен маратон, Великденски маратон Купа „Зарата“ – еднодневен маратон и крос кънтри олимпик ХСО /обиколки по затворено трасе/ – първи кръг от Купа България към БКС /български колоездачен съюз/, както и шосейни веломаратони 200 и 300 км /бревети/.
 
През тази година съвместно с Община Стара Загора клубът проведе Великденски маратон Купа „Зарата“ – еднодневен веломаратон и бягане.  Предстои  Велорали „Средна гора“ – двудневен веломаратон и бягане, крос кънтри олимпик ХСО /обиколки по затворено трасе/ – ДЛОШ /Държавен личен и отборен шампионат/, както и шосейни веломаратони 200 и 300 км /бревети.