Детето, станало жертва на ало измамници, поставило парите в раница

/ ThinkStock/Getty Images
Разследването на крупната телефонна измама, в която беше въвлечено 11-годишно дете, се ръководи от Районна прокуратура-Стара Загора.

До момента е известно, че момиченцето е измамено по добре позната схема - помощ на полицията за залавяне на ало престъпници. Първоначално контакта с детето бил осъществен на домашен стационарен телефон, след което комуникацията с мнимия полицейски служител продължила и по мобилен телефон, ползван от детето. „Полицейския служител“ многократно подканял детето да търси в дома си пари и златни накити.

11-годишно момиченце стана жертва на телефонните измамници

След като претърсило семейното жилище, момиченцето намерило сумата от 53 400 лева и около 12 грама златни накити. То поставило парите и златото в раницата си, която отнесло в района на Пето основно училище в Стара Загора и оставило под паркиран автомобил. Родителите на детето разбрали за измамата след като се прибрали от работа и подали сигнал във Второ РУ на МВР-Стара Загора.

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия.