Депутатите от ГЕРБ: Правителството на Орешарски не подкрепя важните за региона проекти
Депутатите от ГЕРБ: Правителството на Орешарски не подкрепя важните за региона проекти / ГЕРБ Стара Загора

„Категорично се разграничавам от слуховете пуснати в медийното пространство, че се оттеглям от ГЕРБ и ще се занимавам с новия проект БАСТА. Винаги съм отстоявал ценностите и принципите на ГЕРБ и това ще продължи и занапред", заяви в Казанлък Петко Карагитлиев, бивш зам.-областен управител на Стара Загора и член на Общинското ръководство на ГЕРБ в Казанлък.

„Да, имах покана, но отказах. За мен е важно да уточня това, защото за тези години, в които ГЕРБ управлява свършихме много работа, а сега виждам, че правителството на Орешарски не подкрепя важните за старозагорски регион проекти - изграждането на карго летище край Стара Загора и тунела под Шипка с трите му фази, включващи обходните маршрути на Габрово и Казанлък. Тези проекти бяха приоритетни за региона при управлението на ГЕРБ", категоричен бе Карагитлиев.

Народните представители на ГЕРБ от старозагорски регион коментираха скорошните изказвания на Емил Караниколов-бивш общински съветник, зам.-кмет на Казанлък и народен представител от ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Според тях за партията е добре да са очисти от хората, които имат амбиция за личностно облагодетелстване. „Емил Караниколов най-активно изконсумира цялата възможна власт чрез членството си в ГЕРБ, но очевидно не е получил удовлетворение на някакви свои недоблестни лични амбиции. Сега, когато вече не е по стъпалата на властта, изведнъж се превърна в опозиционер на това, което сам е подкрепял преди. Логично е да се замислим защо, ако е имал критики, чак сега ги отправя".

И в отговор на тезата, че ГЕРБ се разпада, можем да кажем, че през последните месеци значително нараства броя на хората, подали заявление за членство в ГЕРБ в цялата старозагорска област. Това ясно показва, че ГЕРБ е в подем, хората продължават да имат доверие в нас и следват политиките ни", заяви депутатът Аксения Тилева.