Депутат иска среща с министър за втори подход към АМ “Тракия”
Депутат иска среща с министър за втори подход към АМ “Тракия” / БТА

За среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще настоява депутатът от Синята коалиция за Старозагорски регион Иван Иванов. Заместник-председателят на ДСБ заяви, че ще обсъди с министъра изграждането на обещания от предишното правителство втори подход към АМ "Тракия".

"Искам да чуя намерението на министъра относно бързото предвижване на тръжните процедури по дострояване на АМ "Тракия", допълни Иванов. Той обясни, че през новата работна седмица депутатите от Синята коалиция ще внесат две решения за създаване на парламентарни комисии.

Идеята е да се създадат две нови парламентарни комисии: една, за анализ и оценка на нарушенията на изборното законодателство от евроизборите и изборите за народно събрание, и друга, с цел преглед на сделките и назначенията на кабинета "Станишев" през последните шест месеца от управлението му.

"Целта е всяка една от комисиите да бъде създадена на паритетен принцип. Искам да отбележа, че идеята за създаването на двете комисии принадлежи на парламентарната група на Синята коалиция. Ние подготвихме и проектите за решение", уточни Иван Иванов.

Той допълни, че Синята  коалиция подкрепя решението за разформироване на Българския Енергиен Холдинг (БЕХ)

"Когато това се случи, всяко дружество от холдинга ще бъде по-отговорно и няма да се укрива под "шапката" на БЕХ" , категоричен е Иванов.

Заместник - председателят на ДСБ се обяви и за преструкториране и промяна в Национална Агенция Пътна Инфреструктура (НАПИ).