Новата схема за измама на възрастни с асансьор и техник
Новата схема за измама на възрастни с асансьор и техник / pixabay
Стара Загора се включва в международната инициатива „Ден без асансьори”, а инициативата  е включена в кампанията „Стара Загора – европейски град на спорта 2017“.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора, посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Инициативата има за цел да фокусира общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие.

През тази година Денят без асансьори ще се проведе на 26-ти април, като събитието се провежда ежегодно през последната сряда на месец април. То е доброволно и в него могат да се включат офиси, търговски центрове, обществени блокове, паркинги, университети и други обществени или частни сгради. Във всяка държава, концепцията може да варира според спецификите, но основната идея остава същата – да се промотира използването на стълбите, вместо асансьора.