Делегация от Самара гостува за 135-та годишнина от боевете за града
Делегация от Самара гостува за 135-та годишнина от боевете за града / DarikNews.bg, архив

Официална делегация от побратимения руски град Самара идва на посещение в Стара Загора, във връзка с отбелязването на 135-та годишнина от боевете за града ни.

Петчленната делегация, начело със зам.-кмета на Самара Александр Викторович Карпушкин, ръководител на Департамент за икономическо развитие, ще посети различни туристически обекти и исторически паметници в Стара Загора, Казанлък, Шипка и Габрово.

Руската делегация ще присъства утре от 19,30 ч. на възстановката на боевете за Самарското знаме, ще участва в тържествения ритуал с поднасяне на венци на мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора" на 31 юли от 9,30 ч. и в тържествената заря-проверка с празнични илюминации вечерта от 20,30 ч., като част от програмата на Община Стара Загора за отбелязване на 135-та годишнина от боевете за града.

В понеделник от 9 часа в зала 203 на общината, гостите ще проведат среща с общинското ръководство, ще се запознаят с работата на Центъра за обслужване на граждани и Общинския съвет, ще посетят Областния информационен център, а в 14.00 ч. ще заминат за Старозагорските минерални бани, където ще им бъдат представени възможностите за СПА туризъм в комплекса.