Борисов се срещна с местното ръководство на ГЕРБ, не знаел за изключването на Недялков
Борисов се срещна с местното ръководство на ГЕРБ, не знаел за изключването на Недялков / DarikNews.bg, архив

Общинският ръководител на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, депутати и областният координатор и кмет Живко Тодоров се срещнаха с лидера на партията Бойко Борисов и с Изпълнителната комисия.

На разговорите е присъствал и бившият областен управител и един от учредителите на партията Недялко Недялков, за когото стана ясно, че е част от групата на недоволните от Цветан Цветанов.

За Дарик Недялков обясни, че Борисов не знаел за неговото изключване от партията. На 6 юни пресцентърът на ГЕРБ разпространи съобщение, с което обяви, че бившият областен управител е с прекратено членство със задна дата-от 22 май заради нерегламентирани срещи с представители на други партии. „Нека това бъде доказано, за да се изчисти името ми. Аз споделих още на днешната среща, че е необходимо Цветан Цветанов да бъде отстранен временно от ръководството на партията, докато трае съдебното разследване срещу него. Убеден съм, че демократично развитие в структурите на ГЕРБ няма да има ако той е в партийното управление", каза още Недялков. Според него е важно общинските и областните организации в страната да имат решаваща роля при вземането на партийни решения, а не те да са дело на един човек.

На срещата по-рано през деня Борисов призовал за консолидация на партията и обещал, че до десет дни ще излезе с отговор на декларацията, която изготвиха недоволните ГЕРБ-ери.

Приемаме конструирането на нов политически проект, в който искат да участват бивши партийни функционери, но не с цената на разцепление в партията, завил още лидерът Бойко Борисов.

По думите на общинския ръководител Емил Христов, срещата в София е преминала спокойно, без директни обвинения и нападки.