избори Разград
избори Разград / Община Разград
Близо 65 хиляди са избирателите в община Казанлък,  по предварителните избирателни списъци, които имат право на вот на местните избори тази неделя, съобщи Ваня Иванова, секретар на общинската администрация.  

В Казанлък, по предварителни данни избирателите са 44 360, а в населените места - 20 330.

От 19-те населени места в община Казанлък, в  три от  тях -Горно Изворово, Средногорово и Голямо Дряново, ще бъдат назначени кметски наместници. В град Казанлък хората ще гласуват за общински съветници и за кмет на общината.

87 са избирателните секции на територията на общината, като 86 са стационарни, а 1 е подвижна. Към момента за подвижната избирателна секция са записани 44 души. 771 са членовете на секционните избирателни комисии.

209 са имащите право на глас в община Казанлък, които ще го упражнят за първи път на Местни избори ‘2019. Четирима са столетниците, които ще гласуват на 27 октомври. Единствен ветеранът от Втората световна война Христо Чукурлиев е с изпълнен век към датата на изборите. Той е роден на 22 септември 1919 година. Останалите трима дълголетници празнуват рождени дни в края на годината.

Пред всяка от 86-те избирателни секции в деня на изборите ще бъдат обявени телефонни номера за подаване на сигнали от гражданите към Общинска избирателна комисия, Районна прокуратура и Полиция.