Близо 15 000 избиратели вече гласуваха
Близо 15 000 избиратели вече гласуваха / netinfo
20,51 % е броят на гласувалите граждани от община Казанлък към 13 часа. Своя вот са упражнили 14 896 избиратели от имащите право на глас общо 72 000. До момента изборният процес протича нормално.

Народният представител Яне Янев, чрез председателя на общинската организация на „Ред, Законност и Справедливост”, внесе поредната жалба.

Тя е за това, че ОИК неправилно е приела депозираната от същата партия вчера жалба, тъй като е подадена от човек, без представителна власт. Яне Янев сигнализира и за това, чеобозначението политическа коалиция, както и състава на партиите в нея, не са отразени в интегралната бюлетина и в агитационните материали. Това нарушение според него важи за две коалиции, чиито имена звучали повече като предизборни лозунги. За Яне Янев това е нарушение на императивната разпоредба на чл. 65, ал. 1 от Закона за местните избори. Нарушението създавало впечатление сред избирателите, че кандидатите са политически неангажирани и независещи от политиката на една или друга партия.

Според председателят на ОИК Милена Кацарова още при регистрацията на двете формации, споменати в жалбата, е имало тридневен срок за обжалване и е имало възможност тези формации да реагират.