/ Guliver/Getty Images
Как се привличат индустрия и хора, са част от темите в годишната конференция „Среща на бизнеса в Стара Загора“, част от проекта “Капитал Градове”.

Добри образователни практики споделят на форум в Стара Загора

Това е втората среща, която се организира в Стара Загора. На форума миналата година бе поставено началото на диалог между бизнес, местна власт и социални партньори. Целта на тазгодишното издание е диалогът да продължи и да покаже накъде върви Старозагорския регион, какво го очаква и как градове като Казанлък и Стара Загора да работят заедно.

Стара Загора с впечатляващо представяне на туристическото изложение (СНИМКИ)

Срещата ще се проведе на 4 април от 10.00 часа в Парк-хотел Стара ЗагораВ дискусията ще участват кметовете на Стара Загора и Казанлък Живко Тодоров и Галина Стоянова, Виктория Грозева, главен архитект на община Стара Загора, Владимир Спасов, прокурист на “М+С Хидравлик”, Надя Данкинова, изпълнителен директор на Фонд ФЛАГ, Петър Ганев, старши изследовател от Института по пазарна икономика, Белин Моллов, експерт по устройствено планиране и градско развитие, както и други представители на бизнеса и гражданското общество. 

Модератори на панелите ще са Огнян Георгиев, редактор във в. “Капитал” и Първан Симеонов, социолог. Ще бъдат наградени най-динамичните малки и средни компании в региона от класацията “Гепард”.