Ресторант предлага вечеря в небето със Санта Клаус
Ресторант предлага вечеря в небето със Санта Клаус / Thinkstock/Getty Images
От 60 до 90 лева са цените на новогодишните куверти в ресторантите и механите в Казанлък и района, показа проверката ни.Масовата цената варира от 69 до 75 лева, като в нея е включена и цената за диджей.  Повечето ресторанти тази година са се лишили от екстрата да имат специална новогодишна програма и водещ, за сметка на повече музика на живо или с диджей. Хората обичат да ядат и да танцуват, а специалната програма оскъпява това, някои даже се дразнят, още повече, че след  24 часа масово се играят хора и ръченици, довери дългогодишен ресторантьор. Към момента новогодишни куверти навсякъде има, като в някои от заведенията дори все още не е започнала и продажбата им.
 
Могат да се намерят и свободни ноемврийски и декемврийски дати,  в повечето ресторанти в града за фирмени банкети и тържества. Бнкетните куверти са или на твърди цени, или вариращи с разлика от 3 лева, като това е цената за диджей или от разлики в менютата. Повечето ресторанти предлагат куверт от 25 лева ,като само в най- луксозните той може да е 30 лева. Заради по-малко клиенти или заради неизлизаща сметка от разходи,  печалби и новогодишни поразии на веселящи се компании, някои от малките заведения в Казанлък все още не са решили дали ще работят в празничната новогодишна нощ.
 
В последните години е ясна тенденцията все повече българи да предпочитат празнуване на Нова година в по-топла дестинация или на екзотична екскурзия, в Македония или Сърбия, заради либерален режим на пушене и сравнително по-тънки цени. Масовият гражданин все по- често избира да посреща празника у дома, сред близки и приятели.
 
Цените на новогодишната софра в ресторант или у дома излизат сравнително едни и същи, като се има предвид претрупването с храна и алкохол или ненужни други глезотии, които се купуват за новогодишната софра.
 
За най- прагматичните и най- любознателните, туристическите агенции в града се надпреварват с интересни предложения за новогодишни екскурзии в Европа, Азия и Африка, като цените на дестинациите варират от 250 до 7 хиляди лева.