Без грипна ваканция в Стара Загора
Без грипна ваканция в Стара Загора / Dariknews.bg, архив

Въпреки обявената грипна епидемия в област Стара Загора учениците няма да излизат във ваканция. Това обяви пред Дарик началникът на регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова.

„Изпратили сме писма до всички директори на училища, придружени със заповедта на Регионалната здравна инспекция за обявяване на грипна епидемия. Отправили сме препоръки да следят за заболеваемостта, както и да не допускат болни ученици или служители на територията на училищата. Освен това са задължени да ни информират ако броят на болните стигне 30% или повече. На този етап нямаме такива данни и няма да бъде обявявана грипна ваканция", обясни Татяна Димитрова.

Тя допълни, че Регионалния инспекторат може да обяви такава и само за някои училища, ако има данни за повишен брой болни в тях. „Имало е такива случаи, ако и сега стане имаме готовност да информираме своевременно учениците и учителите. Данните ще бъдат публикувани и на сайта на Министерството на образованието", заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието.

В РИО-Стара Загора следят внимателно и ситуацията и с усложнената зимна обстановка. „На този етап нямаме данни да има проблем с учебния процес заради тежките условия", коментира Татяна Димитрова.