Административният съд очаква решението на ВАС
Административният съд очаква решението на ВАС / sxc.hu

Административният съд в Стара Загора все още не е получил определението, издадено от Върховния административен съд по повод на предстоящия референдум за закриване на полигона в Змейово. Това обяви пред Дарик председателят на Административния съд в Стара Загора Пламен Петрунов.

Както е известно, в края на март Общинският съвет в града взе решение на 26 май да бъде проведен местен референдум с въпроса „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово". Прокуратурата обаче протестира срещу това решение.

Тогава Административния съд в Стара Загора не даде ход на делото с мотива, че от Районната прокуратура са закъснели с подаването на жалбата. Решението бе обжалвано пред Върховен административен съд, който вчера върна случая за разглеждане от Административния съд в Стара Загора.

„Когато делото пристигне ще има насрочване на заседание и произнасяне по искането за спиране. Може да дойде още днес, нямам представа чисто делово как са задвижени нещата във Върховния съд. Когато вече разполагаме с документите ще се произнесем и това няма да стане на закрито заседание", обясни Пламен Петрунов.