Затварят детска кухня №5 за ремонт
Затварят детска кухня №5 за ремонт / live.varna.bg
800 старозагорчета, на възраст от 10 месеца до 3 години, ползват общинската детска кухня. Ястията, които ежедневно се приготвят, са без консерванти, а трайността им извън хладилник е 5 часа от приготвянето. Родителите са длъжни сами да получават и транспортират до дома си храната, както и носят отговорност за нейното съхранение и час на консумация.

Месечната такса е 20 лева и е за 21 купона. Тя се заплаща преди ползването ѝ и е определена в Наредба. Заявката за храна се прави ежедневно от абонатите и се получава в един от 13-те филиала в града.

Общинската детска кухня предлага разнообразно меню, съобразено и с децата, които са алергични към млечни продукти и глутен.

Записването за общинската детска кухня се извършва всеки работен ден от 10.30 до 12.30 часа на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Ген. Столетов“ № 1.

Необходимо е родителите да подадат заявление в свободен текст за ползване на услугата, копие от удостоверението за раждане на детето, бележка от личния лекар с указания за хранителния режим и липса на алергии, предадени 15 бр. бурканчета от 190 мл. /от пюре/ - с нови капачки от детски храни /за многократна употреба/ и 5 бр. буркани от 400 мл. - без винт, с нови метални капачки.