15 партии търсят достоен противник на кмета Желев
15 партии търсят достоен противник на кмета Желев / netinfo
15 партии в дясното и центристкото политическо пространство продължават консултациите за единна кметска кандидатура на местните избори в Стара Загора. На среща в края на миналата седмица лидерите на политическите сили са постигнали съгласие по двете предложения,направени от ВМРО: да се спре разпореждането с общинска собственост до изтичането на мандата на настоящия общински съвет и за съвместни усилия срещу нашествието на ДПС в Старозагорско, съобщи за Дарик радио общинският председател на ВМРО Кристиян Петков. В консултациите участват представители на СДС,ССД,ДСБ, Гергьовден, четири земеделски формации,Демократическата партия, ГЕРБ,Новото време,ВМРО, Клуба на работодателите и “Атака”.

Участниците разполагат с общо 20 от 51-ин мандата в настоящия общински съвет на Стара Загора.

На срещата на 1 юни в х-л Железник не са били обсъждани конкретни имена на личности,които могат да се изправят срещу кандидата за трети кметски мандат Евгений Желев. Заявка за собствени номинации са направили от ВМРО,ГЕРБ,ВМРО и Новото време.

Десните ще се съберат отново до 25 юни,за да обсъдят всички предложения за достоен противник на Желев на местните избори през есента.

Ако партийните лидери постигнат съгласие за обща кметска кандидатура ,ще се обсъжда възможността и за единна листа за общински съветници.