Ново издание  със събрани произведения на Чудомир вече е по книжарниците
Ново издание със събрани произведения на Чудомир вече е по книжарниците / netinfo
1400 творби на  деца и ученици от  цяла България  получиха организаторите на  21-ия Национален конкурс за весела детска рисунка “Малките нашенци" и 11-ият конкурс за детски хумористични литературни творби „Присмехулници”.

Журито на „Малките нашенци“ присъди общо 111 награди, от които 24 специални, 51 класирани на І, ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории и 36 поощрителни награди. 31  млади писатели , участници в конкурса  „Присмехулници”  също ще бъдат наградени.

Всички наградени ще получат специална грамота със снимка на творбата си, медал, диплянка с отпечатаните наградени творби, книжка с отличените литературни творби, както и предметни награди. Откриването на изложбата и награждаването на отличените участници ще се осъществи на 30 март 2018 година във Военен клуб-Казанлък от 13.00 ч.

Организатори на конкурсите са Министерството на образованието, Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски”- Казанлък.

Двата Чудомирови конкурса са част от десетките  прояви, включени в тазгодишното  25-то годишно издание на Чудомировите празници в Казанлък.  Те се откриват по традиция на Благовещение- 25 март, рожденият ден на Димитър Чорбаджийски – Чудомир.