Постоянен шум, силна музика, дори звуци от цепене на дърва - това са част от оплакванията на жителите на блок в столичния квартал „Обеля”, предава NOVA.

Тормозът по техни думи продължава вече 15 години и идва от хора, живеещи в общинско жилище. Сигнали са подавани както до полицията, така и до общината. Казват, че чуват цепене на дърва дори в 02:00 през нощта.

Съседски тормоз: Жена напада в гръб столичани, замеря ги с плодове (ВИДЕО)

„Написахме 4 жалби. Направихме подписка”, разказа потърпевша. Друг съсед също разказа, че има чести купони, със силна музика и викане. Домоуправителят на блока обясни, че непрекъснато разговаря с това семейство.

Те се съгласявали, но тормозът все пак продължавал. Съседите казват още, че са призовали семейството, което ги тормози, да участват в живото включване, те обаче не се появиха.

От полицията казаха, че има повече от 10 сигнала и те са предадени в Общината. „Многобройни сигнали има. Водим кореспонденция с Етажната собственост. В отговорите от полицията не се потвърждават сигналите, казват, че не са изпращани патрулни коли и не са установени нарушения”, каза Стефания Матарова, зам.-кмет на район „Връбница”.

„Ако започнем процедура по прекратяване на наемните отношения, единственото основание е нарушаване на добрите нрави. Това е динамична категория, която няма конкретна дефиниция.

Другата линия, по която следва да се върви, е Законът за управление на етажната собственост, който и дава право да се самоуправлява. Всеки собственик, ползвател и обитател може да бъде изведен от жилището въз основа на решение на Етажната собственост, но не за по-дълго от 3 години”, каза Матарова.
nova.bg