/ iStock/Getty Images
Осъдиха на затвор 39-годишен мъж за нанасяне на телесна повреда на полицай и за това, че е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения в София, съобщиха от обвинението.

На 6 юни 2018 г. обвиняемият шофирал автомобил по  бул. "Околовръстен път", когато полицейски служители му подали знак със стоп палка да спре. Обвиняемият не спрял и продължил да се движи по посоката си на движение, въпреки че и други полицейски служители му дали знак да спре. Последвала гонитба.

Задържаха мъж, нападнал и удрял полицай по време на разпит в Пазарджик

Обвиняемият ударил
челно движещ се срещу него полицейски автомобил, който бил с включени сигнални светлини. За да избяга от униформените служители, той с автомобила си се качил на бордюра, съборил пътен знак и ударил друг полицейски автомобил, а след това блъснал полицай, който му давал сигнал с палка да спре.

Вследствие на удара е причинил лека телесна повреда на полицейския служител. По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели и са извършени експертизи, които доказват виновността му.

Софийски районен съд призна мъжа за виновен по повдигнатото му обвинение, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което той следва да изтърпи ефективно при първоначален „строг“ режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.