/ iStock/Getty Images
Той е задържан и е отказал кръвна проба за алкохол и наркотици
Задържаха шофьор без книжка в Плевенско - едва не прегазил пешеходци, съобщиха от полицията. Около час преди полунощ на 2 април служители на Районно управление-Червен бряг се отзовали на сигнал за инцидент в центъра на село Бресте.

Екшън в Плевенско: Шофьор се опита да прегази полицай след гонка

Към мястото незабавно били насочени екипи от охрана на обществения ред, който запазил местопроизшествието, и на Спешен медицински център-Червен бряг.

При проведените процесуално-следствени действия е установено, че водачът на автомобил - 22-годишен мъж  от Червен бряг, се насочил опасно към група пешеходци, намиращи се близо до платното за движение.

После на заден ход се е блъснал във врата на прилежащ дървен навес към хранителен магазин, под който били група младежи.

Справка показала, че младият мъж е неправоспособен и шофьорът с регистрационни табели, издадени за друга кола със служебно прекратена регистрация на 27 октомври 2020 г. заради липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Пиян шофьор без книжка катастрофира и нападна полицаи в Благоевградско

Управляваният от него автомобил също е с прекратена регистрация на 22 февруари по причина съхраняване в частен имот в село Струпец, област Враца.

Извършен е оглед, при който са иззети двете регистрационни табели. 22-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Той е отказал кръвна проба за алкохол и наркотици.

Уведомен е дежурен прокурор и са образувани са досъдебни производства.