/ iStock/Getty Images
Задържан е мъж, опитал да прегази полицай при проверка и оказал съпротива при арестуване в Плевенско, съобщиха от полицията..

След семеен скандал: Пиян мъж удари полицай в Перник

Съвместната полицейска операция за противодействие на кражбите е проведена на 2 април в Плевен от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специализирани тактически действия“.

В хода на акцията, към 01:05 часа, в района на жп гара Каменец, били предприети действия за проверка на автомобил, движещ се с изгасени светлини. Водачът не се подчинил на подадения му сигнал за спиране и с риск да прегази полицейски служител, който успял да избегне удара, ускорил в посока село Обнова.

Последвало кратко преследване, когато колата внезапно спряла и от нея изскочил мъж, побягвайки към крайпътните храсти. Опитът му да се укрие бил осуетен. Той, останал на мястото си, но оказал съпротива при задържането.

Пиян шофьор без книжка катастрофира и нападна полицаи в Благоевградско

Изяснена е самоличността на двамата арестувани - 37-годишни жители на плевенското село Бохот. В колата, с което се придвижвали с изцяло зацапани с кал регистрационни номера, полицаите открили пет туби с вместимост от 20 и 30 литра и маркуч с мирис на петролен продукт, лостова ножица с прикачено въже към нея и раница с множество инструменти - отвертки, гаечни ключове и други.

Колата е репатрирана от мястото и се намира на съхранение в поделение на полицията, а извършителите са задържани за срок до 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата и е  образувано е досъдебно производство.