/ БГНЕС
За спокойствието на хората полицейското присъствие на 24 май ще бъде засилено. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти.
 
Терор в Манчестър: 22 загинали при взрив на концерт (СНИМКИ/ВИДЕО)

Столичният градоначалник изрази съболезнования към близките на загиналите при атентата в Манчестър и надежда за добър изход за десетките ранени. "За съжаление, поредният акт, много ужасен, поради това, че това са тийнейджъри и млади хора", допълни тя.
 
Относно мерките за сигурност за 24 май, Йорданка Фандъкова обясни, че общината е в координация с МВР и СДВР.
 
"По традиция организацията ни е свързана със създаването на временни щабове, когато говорим за прояви като утрешните шествия и церемонии. За спокойствието на хората полицейското присъствие ще бъде засилено. Разговарях с директора на СДВР и той ме увери, че имат цялата организация да осигурят повече полиция и присъствие, без това да пречи и да създава някакво напрежение сред гражданите", подчерта кметът.
 
МВР: Няма непосредствена заплаха от терористични актове в България

"Гражданите имат нужда и имат желание да виждат присъствието на полицията и аз настоявам това да се случи по време на всички събития утре и на всички места, където има събиране на повече хора. Общинската полиция ще продължава да изпълнява ангажиментите си по отношение на парковете и пешеходните зони. В същото време по линия на различните събития ще има повече присъствие на СДВР", каза още Фандъкова.
 
Експерти: Терористичните атаки увеличиха чувството за несигурност

По случай 24 май тя пожела на всички млади хора да не губят ентусиазма, предприемчивостта си и духът, който да предават и на по-възрастните. "Сигурна съм, че във всички училища и университети в София се чувства духът на огромен потенциал. Най-голямото богатство на града ни са младите хора. Те са хората, които могат да се погрижат за града и за неговия дух", категорична беше Йорданка Фандъкова.
БГНЕС