/ БГНЕС
Започва мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев”
97244
Започва мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев”
  • Започва мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев”
От днес започва мащабният ремонт на улица „Граф Игнатиев”. Той предвижда цялостно реновиране, подмяна на ВиК инсталацията, релсите и обновяване на площадите „Славейков” и „Гарибалди”.
 

БГНЕС


Срокът за завършването му е до средата на октомври. Ремонтът ще струва 24 млн. лева, осигурени с договор за безвъзмездна помощ по ОП „Региони в растеж”. Глобата за неспазване на срока е 240 000 лева на ден.
 
Вижте промените в движението заради ремонта на „Граф Игнатиев“
 

БГНЕС


Дългата улица „Граф Игнатиев” ще се сдобие с нов облик и нови по-тихи трамвайни релси. Тя ще е пешеходна зона като изключим трамваите.

Докато трае ремонтът на „Графа” и улица „Солунска” движението ще бъде преустановено за трамваите и колите. Вместо 10, 12 и 18 от площад „Журналист” до бул. „Витоша” ще вървят заместващи автобуси.
 

БГНЕС


Предстои тежък ремонтен сезон в София

Заместваща автобусна линия ще обслужва пътниците, които обичайно минават по този маршрут. Тя ще тръгва от Зоопарка, през булевардите „Черни връх” „Джеймс Баучер”, „Свети Наум”, „Евлоги и Христо Георгиеви” и накрая улица „Гурко” - най-близката пътна артерия, която се очаква да бъде доста натоварена, докато траят ремонтите.
 

БГНЕС


Кварталните улици - приоритет в строителната програма на Столична община

Автобусната линия А-ТМ 10 ще стига до Съдебната палата и ще се връща към началната си точка през булевардите „Христо Ботев”, „Александър Стамболийски” и „Цар Освободител”. Всички паркинги в района също ще бъдат закрити докато свърши ремонтът.
 

БГНЕС