/ Агенция "Митници"
Задържаха 55-годишен мъж от Костинброд с таблетки от забранен за свободна продажба медикамент и други лекарства, съобщиха от МВР.

В хода на проведена вчера полицейска операция на територията на Костинброд, служители на Областната дирекция на МВР - София (ОДМВР) извършили проверка на лек автомобил „ВАЗ 2107“, управляван от 55-годишен местен жител.

Служители на Митница Русе разбиха канал за трафик на наркотични медикаменти

В колата са открити и иззети 90 таблетки от забранен за свободна продажба медикамент, както и 40 от друго лекарствено средство.

При огледа на местопроизшествието е иззет и лекият автомобил поради съмнения за извършена манипулация на рамата. При последвало претърсване на домашния адрес на водача са намерени и иззети още 300 таблетки от забранения медикамент и 40 от втория, открит в колата.

Митничари иззеха стоматологични упойки на границата с Турция

Извършен е оглед на местопроизшествието, при което е иззет и втори лек автомобил- „ВАЗ 21053“, отново поради съмнения за манипулиране на рамата.

При следващо претърсване, на друг обитаван от мъжа адрес в Костинброд, е иззет и трети автомобил „ВАЗ“ без регистрационни табели и с изрязана рама.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.