/ Агенция "Митници"

280 контрабандни ампули със стоматологични упойки откриха митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка на лек автомобил с българска регистрация на Митнически пункт Малко Търново. 

Контрабандни ампули с упойки задържаха на Капитан Андреево

Колата е пристигнала на МП "Малко Търново" на 24 юни, от Турция за България. Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка. При проверката, извършена съвместно с митнически служители от ТД "Южна морска", в пластмасова кутия в багажното отделение на колата са открити 14 фабрични опаковки на турски език, съдържащи общо 280 ампули лекарствено вещество с надпис „Jetokain“ - инжекционен разтвор, използван за анестезия в стоматологията.

Турчин опита да прекара нелегални цигари през Лесово

Установено е, че лекарственият продукт е собственост на българската гражданка, шофирала автомобила. Съставен й е акт за нарушение на Закона за митниците. Седем подобни опита за контрабанден внос на лекарствени средства и медицински изделия са разкрити от митническите служители на МП "Малко Търново" от началото на годината.

Задържани са също 130 контрабандни стоматологични принадлежности, 48 таблетки различни лекарствени средства, 20 инжекционни системи - писалки с хормон на растежа „Genotropin“, както и 261 опаковки с различни лекарствени препарати за ветеринарна употреба.