/ БГНЕС
След проведена среща със собственици на домашни кучета и по тяхна молба, в парк “Борисова градина” вече има определена със заповед алея за свободно разхождане на домашни любимци, съобщава кметът на район "Изгрев" - Делян Георгиев.

Той посочва, че поради множеството конфликти между собствениците на кучета и останалите граждани, ползващи за спорт и разходка парк “Борисова градина”, е издал заповед, с която определя алеята срещу бл. 51 в ж.к. ”Изток” и “черните пътеки” на територията на целия парк, за място за свободно разхождане на домашни любимци.

БГНЕС

Заповедта и промените в нея са следствие на няколко разговора със собственици на домашни кучета, с които заедно обсъдихме проблемите им и определихме маршрутите, по които четириногите вече могат да се разхождат без повод, съобщава кметът. По този начин интересите на всички жители на “Изгрев”, на домашните любимци и гостите на парка са защитени.

От една страна, хората ще могат спокойно да ползват парка, без да се притесняват от свободно тичащите кучета, а от друга, животните ще могат да изразходват енергията си на определените за това места, отбелязва кметът на района.
БТА