/ УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“
Изненадите за децата, настанени за лечение в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ в навечерието на Коледа, не спират. Над 50 картички, направени специално за тях от малчуганите във втори клас на 86-то основно училище „Св. Климент Охридски“ в град София бяха приети с огромна признателност от главната сестра на болницата г-жа Маргарита Стоянова и от г-жа Галина Колева, експерт „Здравни грижи“ в „Пирогов“. 

Бъдни вечер е - традиции и обичаи (ВИДЕО)

На церемонията по предоставянето на дарението присъстваха г-жа Юлиана Василева, класен ръководител на второкласниците, чието дело са картичките и г-жа Емилия Бурова, директор на 86-то ОУ, която подчерта:

„В нашето училище възпитаваме децата да бъдат добри и състрадателни, да даряват внимание и обич!“. С този жест тя се надява, че нейните ученици ще донесат радост на малките пациенти в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на Коледа.

Няколко дни по-рано, първокласници от столичното 20-то Основно училище „Тодор Минков“ подариха, изработени от тях, картички за малчуганите, настанени в детската хирургия. Усмихнати еленчета, елхички и коледно настроение зарадваха малките пациенти на болницата. Д-р Калин Атанасов, педиатър в лечебното заведение, не скри радостта си от милия жест и увери малките дарители, че тази емоция ще допринесе много за по-бързото възстановяване на връстниците им.