Топлофикация-София въведе отстъпки за лоялни клиенти
Топлофикация-София въведе отстъпки за лоялни клиенти / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Топлофикация-София” предлага редица възможности за отстъпки от месечните сметки за лоялните си клиенти, съобщиха от дружеството, часове преди да бъдат изслушани в парламентарната комисия по енергетика.

От „Топлофикация-София” подчертават, че от  началото на новия отоплителен сезон всички клиенти, които нямат просрочени задължения и платят текущата си сметка до последния ден на месеца, следващ консумацията, ще получат незабавно 3 на сто търговска отстъпка от фактурирана сума за месеца, посочват от дружеството. Ако клиентът е избрал да плаща на равни вноски, няма просрочени задължения и плаща в срок, практически получава обща средна месечна отстъпка от около 4,5 за годината, са изчислили от компанията.

Около 2000 клиенти на столичната "Топлофикация" вече са получили 50 на сто отстъпка от първата си месечна сметка. Други 20 000 абонати ще получат отстъпка от последната си фактура.

От дружеството уверяват, че са готови за зимния сезон и дори вече са пуснали парното в отделни сгради по тяхно желание. Парното отопление в София ще бъде включено, когато има три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от плюс 12 градуса по  Целзий и прогноза за трайно застудяване.