„Топлофикация София“ започва поетапно пускане на парното от средата на тази седмица, обявиха от дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза за трайно застудяване. Данните, получавани от НИМХ, показват, че от 9.11.2022 г. се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°.

„Топлофикация-Бургас“ започва поетапно пускане на парното

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

От дружеството напомнят, че вентилите на радиаторите трябва да се отворят на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител.

„Топлофикация-Перник“ започва поетапно пускане на парното

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.