/ БГНЕС
В последните дни на годината "Топлофикация София" успешно приключи 72-часовите проби на изцяло ново съоръжение - турбогенератор (ТГ) №3 в ТЕЦ „София Изток”, който след ТГ №4 е второто модерно съоръжение, въведено в експлоатация за последните две години.

„Булгаргаз“ обяви прогнозната цена на газа февруари 2022

Поредната стъпка в обновяването на мощностите на дружеството е важен етап към предстоящата в следващите години цялостна модернизация по споразумението на Столична община и Американската агенция за търговия и развитие (USTDA).

Проектът за „Модернизация на турбогенератор ТГ-3 в ТЕЦ „София Изток” с нова противоналегателна турбина” извежда "Топлофикация София" в качествено нов етап на развитие, с ново високоефективно съоръжение, съобщиха от дружеството.

Изпълнението на проекта е финансирано с европейски средства. Извършените преди дни 72-часови проби имаха за цел да покажат готовността на новия агрегат за експлоатация, който с включването си в енергийната система на България през януари ще подпомогне производството на електро енергия в тежките зимни месеци.

Столичният общински съвет прие план за стабилизиране на „Топлофикация София“

По данни на производителите на новата турбина Siemens Brno s.r.o. въвеждането ѝ в експлоатация ще повиши значително, както ефективността от производството на топлинна и електро енергия, така и качеството на услугите към крайните потребители на „Топлофикация София“ ЕАД.