Столичната топлофикация готова да пуска парното при желание на абонатите
Столичната топлофикация готова да пуска парното при желание на абонатите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Топлофикация - София" има готовност да пусне отоплението заради рязкото понижение на температурите през почивните дни, но клиентите трябва изрично да заявят това, съобщават от дружеството.

Директорите на детските градини, училища, болници и здравни заведения следва да подадат заявление в деловодството на обслужващия ги топлорайон или на факс 02/ 958 22 39 в Териториално-диспечерската служба на дружеството. Заявките ще се изпълняват с предимство в рамките на един работен ден.

Ако клиентите на топлофикация в сграда - етажна собственост, имат желание отоплението да им бъде включено преди общото му пускане в столицата, е необходимо да представят в деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение на

Общото събрание на етажната собственост. Прилагането на тази процедура е в полза на клиентите, за да се избегне възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост, посочват от "Топлофикация София".

Всички абонати на дружеството трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускането на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение, съветват специалистите. В случай, че дисплеят на уредите е угаснал, следва да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

"Топлофикация София" ще започне включването на отоплението в сградите, когато средноденонощната температура на външния въздух в три последователни дни е по-ниска от плюс 12 градуса и дългосрочната прогноза за времето предвижда трайно застудяване, припомнят от дружеството. Общото пускане на отоплението в столицата ще се извърши в първо в детски градини, училища, здравни и социални заведения, след това в жилищни сгради, а накрая и в обществени и в офис-сгради.