/ БГНЕС, архив
Бившият зам.-кмет на кв. "Младост" Биляна Петрова трябва да бъде прегледана от гастроентеролог и да се установи страда ли от заболяване. Това реши днес спецсъдът след отправено искане от защитата на обвиняемата, по време на заседание за изменение на мярката й "задържане под стража".
 
Всеки човек, който види условията в ареста, няма да иска да остане там, още повече ако е жена. Банята на ареста е най-мръсното помещение, което съм виждала през живота си, каза Петрова.
 
Приеха Десислава Иванчева в болница, „окована като Ханибъл Лектър“ (ВИДЕО)

Защитата й поиска да бъде направен и оглед за условията в ареста. Адвокатите поискаха становище дали в арестите има условия за живот, съвместими с човешките норми, както и дали не противоречат на Европейска конвенция за защита правата на човека (ЕКПЧ). Няма условия за четене на книги, телевизия, семейни отношения, твърди защитата.

Материалите по разследването са около 3800 страници, каза още Петрова. Тя все още не се е запознала с тях изцяло. Каза, че не е прочела само доказателствата от подслушването, които били около 1000-1200 страници.
 
17 април: Арестуваха показно кмета на „Младост“ (ВИДЕО/СНИМКИ)

Петрова уточни,че СРС-ата са били прилагани около три месеца. Тя не скри, че има неща, които я изненадват. Следващото заседание ще бъде на 16 август.

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани показно през април. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.