СДВР показа клип с абитуриентски изцепки
СДВР показа клип с абитуриентски изцепки / ThinkStock/Getty Images
Клип с абитуриентски изцепки публикува на страницата си във Фейсбук Столична дирекция на вътрешните работи. С видеото се припомнят основните препоръки за предотвратяване на инциденти по време на предстоящите балове.Сред съветите към празнуващите е да Спазват Закона за движението по пътищата, като се припомня какви са рисковите ситуации на пътя. Еуфорията не е оправдание за извършване на необмислени и рискови действия, подчертават от полицията.

"Ако ще шофирате, не пийте алкохол.  Навреме си осигурете трезвен и опитен водач на празничната кола. Изпитият алкохол подвежда към „смели” решения, а крайният резултат е нежелан. При нужда потърсете съдействие и от родителите или други близки. Ако все още нямате шофьорска книжка, но имате известни познания, не ги демонстрирайте. Емоциите в този момент може да се окажат лош съветник. Рискът от попадане в пътен инцидент в подобна ситуация е много голям", съветват органите на реда.

Абитуриенти отиват без вратовръзки на бал, дариха парите за болно от левкемия дете

По време на празничните дни на месец май 2016 г. пътните полицаи са установили повече от 700 нарушения, допуснати от абитуриенти-шофьори и от водачи на автомобили, с които се превозват зрелостници или техни близки.