Румен Радев и Илиана Йотова водят на изборите в столицата
Румен Радев и Илиана Йотова водят на изборите в столицата / БГНЕС

В трите избирателни района в столицата кандидатите за президент и вицепрезидент Румен Радев и Илиана Йотова, издигнати от Инициативен комитет, подкрепен от БСП печелят най-много гласове. Данните са междинни и са на базата на около 50% обработени изборни протоколи, сочат данните на Централната избирателна комисия, публикувани на сайта й.

В 23-ти избирателен район в столицата, при обработени 44,31% протоколи на СИК в РИК на изборите за президент и вицепрезидент води с 24,59% двойката Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Цецка Цачева и Пламен Манушев, от ГЕРБ печелят 19,77% от гласовете. На трето място в 23-ти район на столицата са Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок с 18,82%. Четвърти са Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти.

23-ти избирателен район, който включва административните райони "Витоша", "Изгрев", "Красно село", "Лозенец", "Младост", "Панчарево", "Студентски" и "Триадица".

В 24-ти избирателен район на столицата, при обработени 41,19% протоколи в РИК води с 24,51% президентската двойка на Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Втори са Цецка Цачева и Пламен Манушев, от ГЕРБ печелят 20,67% от гласовете. 15,84% имат Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок. На четвърто място е двойката на Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти, която печели 14,06% от гласовете.

24-ти район включва районите "Възраждане", "Искър", "Кремиковци", "Оборище", "Подуяне", "Сердика", "Слатина", "Средец".

В 25-ти избирателен район на столицата, при обработени 50% протоколи на СИК в РИК водят Румен Радев - Илиана Йотова, издигната от Инициативен комитет, подкрепа от БСП. Те са събрали 26,03% от упражнилите правото на глас. След тях са Цецка Цачена и Пламен Манушев от ГЕРБ, които имат 21,89%. Трети, с 15,85% от гласовете, са Красимир Каракачанов и Явор Нотев, издигнати от Обединени патриоти. На четвърто място с 9,31% се нареждат Трайчо Трайков и Съби Събев, Реформаторски блок.

В 25-ти район се включват районите "Банкя", "Връбница", "Илинден", "Красна поляна", "Люлин", "Надежда", "Нови Искър", "Овча купел".