Рок град посреща метъл легенди в София
Рок град посреща метъл легенди в София / cнимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Рок град посреща метъл легенди в София
30384
Рок град посреща метъл легенди в София
  • Рок град посреща метъл легенди в София

Металика, Слеър, Антракс и Мегадет ще забавляват българската публика в първия ден от рокфеста „Сонисфиър фестивал", който започва днес в София. На 23-ти сряда пък метъл-феновете ще могат да видят и чуят на живо на стадион „Васил Левски" групите Рамщайн, Стоун Сауър, Менуар и Алис ин чейнс. Феновете ще могат да се редят за влизане в стадиона още от сутринта, но същинското представление започва в 15.00 ч.

Цял нов град, простиращ се на 1500 кв.м, се очаква да се зароди зад фестивалната сцена, съобщават организаторите на феста „Болкан ентъртеймънт компани". Само с Металика, хедлайнер на първия ден (22 юни), пътува собствен екип от над 40 души, а с Рамщайн, хедлайнер на втория ден (23 юни) идва екип от 60 човека. Във всички тенти в бекстейдж зоната ще има и големи плазми, за да могат екипите да следят мачовете от Световното по футбол.

Рок градът ще се изхранва в няколко кетъринг зони, за които цялото оборудване е осигурено от българска страна, с него ще работи наш екип от 40 човека, които ще се супервайзват от петима шеф-готвачи, специално поканени за случая от Германия. За всяка банда се подготвя различно меню, като за всички има и вегетарианско предложение, плюс рибни ястия. Хедлайнерите в двата дни също така имат и различни концепции за осветлението на своите сценични сетове, затова ще се наложи след изпълнението на Металика и през нощта всичко да се пренареди отново за следващия ден и концерта на Рамщайн.

За да може всичко да мине по вода обаче се въвежда специален пропускателен режим. Ще бъдат създадени специални пунктове за проверка на билети и поставяне на гривни, без които няма да може да се влиза в стадиона. Тези пунктове ще бъдат изнесени извън охранителните заграждения и ще са на всички важни артерии за подстъп към спортното съоръжение. Всеки, закупил фестивален билет, ще трябва задължително да мине първо през някой от тези пунктове за проверка. Там срещу валиден билет на всеки ще му бъде поставена съответна гривна в зависимост от това дали е закупил еднодневен (само за първия или само за втория ден) или комбиниран двудневен билет. Билетите ще важат единствено и само с поставена гривна. Всеки закупил двудневен билет ще получи еднократно своята гривна, която не трябва да се премахва до края на събитието. Един двудневен билет заедно с прилежащата гривна важи единствено и само за един човек.

Рок град посреща метъл легенди в София
netinfo

На стадиона ще се допускат единствено хора с билет + гривна. Пунктовете за проверка на билетите ще бъдат активни от 8.00 ч. на 22 юни. Единствено след проверка на билет там, феновете ще могат да продължат към охраняемата зона на стадиона, където ще им бъде извършена повторна проверка - за оръжие и внасяне на непозволени вещи или субстанции.

Списък на Пунктовете за проверка на билети са:

- на Орлов мост при подлеза на езерото „Ариана";
- билетна каса на Стадиона на езерото „Ариана", зад сектор Г;
- алея Борисова градина откъм бул. „Цариградско шосе";
- алея Борисова градина откъм тенис кортове „Левски";
- алея Борисова градина откъм стадион „Българска Армия";
- пред метростанция „Национален стадион „Васил Левски";
- билетна каса на Стадиона, ул. „Граф Игнатиев";
- на стълбите на пешеходния мост на бул. „Евлоги Георгиев" и ул. „Паренсов";
- паркинг Синя зона пред Централен вход на Стадиона, от ляво, на бул. „Гурко";
- билетна каса на Стадиона, бул. „Гурко".

Билетите за рокфеста ще се продават и на 22 и 23 юни включително на касите на стадиона (отварят в 7.00 ч.). В непосредствена близост около Националния стадион „Васил Левски" ще бъде изградена буферна охраняема зона. В тази зона ще бъдат обособени девет контролно пропускателни пункта. Те ще осигуряват достъп до входовете на стадиона по следната схема:

- КПП 1 - входове 24, 25, 26;
- КПП 2 - VIP вход;
- KПП 3 - вход 1 за инвалиди (ще има изградена рампа);
- КПП 4 - вход 2, 3, 4, 5;
- КПП 5 - вход 6, 7, 8, 9;
- КПП 6 - вход 9, 10, 11;
- КПП 7 - вход 11, 12, 13, сектор В терен;
- КПП 8 - входове 13, 14, сектор В терен;
- КПП 9 - входове 14, 15, 16.

Всички входове, през които публиката влиза на стадиона са и АВАРИЙНИ ИЗХОДИ. Всяко лице под 18 години трябва да бъде с родител или придружител. Един пълнолетен може да придружава максимум две деца или непълнолетни. Родителят или придружителят трябва да притежава валиден билет за фестивала и да предостави попълнена декларация с данните на детето.

Организаторите предупреждават, че с оглед на сигурността на всички присъстващи по време на фестивала, няма да се толерират злоупотребите с алкохол, наркотични вещества или други опиати, както и прекалено агресивното и неуместно поведение, застрашаващо приятното изживяване на всички останали. Освен специализираната охрана, за сигурността ще се грижат и представители на полицията.

Рок град посреща метъл легенди в София
netinfo

Освен всички мерки за сигурност около рокфеста, във вторник и сряда на стадион „Васил Левски" се въвеждат забрани за престой и паркиране на автомобила, с изключение на тези, които обслужват концерта. От Столичната община съобщават, че и двата дни ще бъде забранен престоят и паркирането по алеите и паркингите около стадиона, като и на някои околни улици (ул. „Митрополит Кирил Видински" между бул. „Драган Цанков" и ул.„Йосиф Петров"). При необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР може да бъде забранено и влизането на пътни превозни средства в двете посоки.

Ще бъдат затворени и мостът пред стадиона „Васил Левски", както и участъци от ул. „Гурко" (между бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Васил Левски"). До края на 26 юни се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки на алеите около Национален стадион „Васил Левски". И през двата дни ще има забрани за движение по „Евлоги Георгиев", като някои промени обхващат и градския транспорт.

На 22 и 23.06.2010 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. „Евлоги Георгиев" между пл. „Орлов мост" и ул. „Фритьоф Нансен" в посока „Орлов мост" от 13.00 до 24.00 ч., с изключение на автобусите на градския транспорт от 13.00 до 17.00 ч., като и в посока „Орлов мост" - от 17.00 до 01.00 ч. на 23 и 24 юни включително и автобусите на градския транспорт; посока ул. „Фритьоф Нансен" - от 17.00 до 24.00 ч., с изключение на автобусите на градския транспорт; на 22 и 23 юни от 13.00 до 24.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства съответно:

- ул. „Гурко" между бул. „Евлоги Георгиев" и бул. „Васил Левски", с изключение на автобусите на градския транспорт;
- бул. „Драган Цанков" между бул. „П. К. Яворов" и бул. „Евлоги Георгиев" при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция" при СДВР;
- променя се частично и маршрутът на автобуси 72, 75, 76, 114, 204 и 604.

От 17.00 до 24.00 ч. на 22 и 23 юни се променя частично маршрута на автобусни линии с номера 72, 75, 76, 114, 204 и 604 в посока „Орлов мост", както следва:
- Автобус 72 - от бул. „България", наляво по ул. „Фритьоф Нансен", надясно по бул. „Васил Левски", ул. „Шипка", наляво по бул. „Евлоги Георгиев" и по маршрута си;
- Автобус 75 - скъсява се до Военна академия;
- Автобуси 76, 204 и 604 - от бул. „България", наляво по ул. „Фритьоф Нансен", надясно по бул. „Васил Левски", надясно по бул. „Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе" и по маршрута си;
- Автобус 114 - от бул. „Евлоги Георгиев" по ул. „Гурко", бул. „Васил Левски", бул. „
„Цар Освободител", бул. „Цариградско шосе' и по маршрута си. Автобусите ще спират на всички автобусни спирки в променения участък от маршрута си.

Ще се осигури работа с удължено работно време до 1.00 ч. на 23 и 24 юни следните маршрути на масовия градски транспорт:
- трамвайна линия № 10;
- тролейбусни линии с номера 5 и 11;
- автобусни линии с номера 76, 94, 280, 213, 214, 604;
- „Метрополитен" ЕАД трябва да осигури мотрисите да работят с удължено работно време до 1.00 ч. на 23 и 24 юни.