Пуснаха парното в 90% от сградите в София
Пуснаха парното в 90% от сградите в София / снимка: MorgueFile.com
Пуснаха парното в 90% от сградите в София
75875
Пуснаха парното в 90% от сградите в София
  • Пуснаха парното в 90% от сградите в София

Парното в София е пуснато в 90 на сто от сградите. Това съобщиха за Дарик от пресцентъра на дружеството. Отопление няма само в сградите, в които служителите не са били допуснати или не са могли да влязат. Всички детски градини в София вече имат парно, както и почти всички училища.

Срокът за пускане на парното, след три последователни дни с температури под 12 градуса и дългосрочна прогноза за лошо време е от 5 до 7 дни, обясни Елизабет Павлова от пресцентъра на „Топлофикация-София".

"Остават все още сгради, които ние ги наричаме проблемни, но там ние за съжаление нямаме достъп, тъй като се влиза по малко по-специален начин - чип карти и така нататък или пък в тези сгради вътрешната инсталация е изпразнена поради ремонти. Така че нашите техници не са пристъпили към пускане на отоплението, тъй като е напълно възможно още да продължат ремонтите", каза Павлова. Тя допълни, че има и доста молби от сградите етажна собственост, които искат парното да им бъде пуснато на по-късен етап поради различни причини.

Въпреки че първоначалната информация беше, че парното ще бъде пуснато до миналата неделя,от Топлофикация обясняват,че до неделя е пускано отоплението само в сградите, в които живеещите предварително са заявили желание, обясни още Павлова.

Неделя е бил първият ден, в който от топлофикацията са имали право да започнат пускането на отоплението според нормативната уредба. До неделя е пускано отоплението в сградите, които предварително са пожелали то да бъде пуснато, като това са били около 500 сгради. Едновременно с това е пускано отоплението в обществени сгради като училища, болници, административни сгради и посолства.