Булевард „Сливница” е напълно затворен
Хора, които живеят в близост до булевард „Сливница”, се събраха на протест в памет на двамата загинали пешеходци, които бяха пометени от млад шофьор.

БГНЕС

Трябва да се спре убийството на пътя. Брат ми щеше да умре на този светофар, мой приятел щеше да умре на този светофар и още хиляди хора. Скоростта е убийствена, нощно време тук се правят гонки, а полицията спи”. Това заяви Стефан Евстатиев живущ в непосредствена близост до случилата се трагедия на бул. Сливница.

“Трябва да спрат убийствата на пътя. Това е България- всичко е безнаказано. Трябва да има 1,5 м легнали полицаи. Три пъти съм се обаждал на 112, те казват да не се обаждам вече”, каза още живущият в квартала. “Искаме адекватен закон, адекватни глоби”, подчерта ще Стефан Евстатиев.

БГНЕС

Мариана Вълчева, също живееща в квартала, каза, че се случва безхаберие както в държавата, така и при нас. “Ние не наддаваме глас, когато трябва и ставаме жертва. Всеки ден на някоя улица загива някой, за който всички мълчим”, каза още Мариана Вълчева, след което обясни, че е чула сблъсъка в полунощ.

Двама младежи загинаха в София, пометени от автомобил (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сблъсъкът бе ужасен, всичко което се случва е ужасно, това е основният белег за умъртвяването на едно общество и примирението, че това се случва всеки ден. Освен, че няма работещи камери на булеварда нощем, то няма и работещи органи, което е по-жалкото”, каза още тя, след което обясни, че в момента са в процес на уведомяване на компетентните власти за този проблем с липсата на камери и светофари нощем, и че се надява да има промяна.

Трябва и по-строги мерки за младите шофьори, но възпитанието вкъщи е основно, то няма как да бъде заменено с която и да е камера, на който и да е светофар. Призивът ми е всеки да мисли”, заяви още тя.

БГНЕС

Надежда Дойчева, модератор в “Катастрофи София” каза, че още отпреди със случая “Семерджиев” и смъртта на Милен Цветков, те имат нужда да подкрепят хората на такива видове събития. “Ние ги подкрепяме напълно, в тъгата им, във всичко”, каза още тя, след което обясни, че е потресена от това, което се е случило.

Шофьорът на автомобила от трагичния случай в полунощ преминава през жертвите, продължава надолу с ясна мисъл, защото според тестовете не е употребил наркотици и алкохол, забива се в стълб, преди това удря още 2-3 коли”, припомни Надежда Дойчева. На въпрос дали трябва да има по-строги мерки към неопитните шофьори Надежда Дойчева отговори, че те не трябва да карат по-мощни коли от 150 конски сили и да има ограничения, за да не го правят. “Ние искаме за всички ефективна присъда и за Семерджиев, и за всички случаи, но ефектите са нулеви, затова не очаквам и нищо. Само моля шофьорите да не се качват пияни и дрогирани”, призова още тя.

БГНЕС

Протестът премина в шествие, стигащо до мястото, на което бяха блъснати двете жертви, загубили живота си от трагичната катастрофа на бул. Сливница.

Припомняме, че тази нощ в 00:15 часа на булевард “Сливница” и кръстовището с улица “Русе” 18 – годишен младеж, който има шофьорска книжка от февруари месец, удря с лекия си автомобил двама пешеходци, мъж на 22 години и жена на 24 годишна възраст, които загиват на място. На шофьора са извършени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни. Предстоят резултатите от кръвната проба, взета на 18 – годишният водач. Шофьорът е задържан в 3-то РПУ за срок от 72 часа, а Софийска градска прокуратура вече му повдигна обвинение.

БГНЕС

БГНЕС