Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка насилие между деца в столично училище. Седмокласничка и нейната майка разказаха, че момичето е било нападнато от момче в по-горен клас. Съобщиха от държавното обвинение.

Прокуратурата започва проверка по случая. Тя е възложена на 03 районно управление при СДВР. В хода на проверката следва да бъдат снети сведения от всички лица, които имат отношение към случая.

Подсъдим, пробол 17 пъти с нож ученичка, размаха среден пръст в съда

След събиране на относимата информация, наблюдаващ прокурор ще прецени дали има достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер и дали да бъде започнато разследване.

Седмокласничка се прибра вкъщи с посинено око заради пакетче бонбони, само седмица след като ученичката се мести в ново училище. Семейството на ученичката съвсем скоро се завърнало от Англия. Случката се разиграла в столичното 28-о училище в кв. „Красна поляна”, информира NOVA.

„Бяхме в магазинчето в училището. Купих си желирани бонбони и един от неговите приятели ми взе бонбоните. Аз му казах: „Може ли да ми върнеш бонбоните?”, той ми ги върна, а след това това момче започна да ме псува, да ми се дърпа, пита ме дали ще го пия”, разказва потърпевшата седмокласника.

Попитал я знае ли майка ѝ вечер колко „дърпа”. Така приключил спорът в стола. Ученичката влязла в час, а след като свършили часовете ѝ, тръгнала да се прибира, а момчето, което е с година по-голямо от нея, я настигнало.

„Те бяха пет момчета – той и неговите приятели. Той започна да ми прави едно движение с глава, все едно ще ме удари. Слагаше си краката пред моите и искаше да ме спъне. След като излязохме навън, той започна да ме бута и да ми казва „Айде да те видим как се биеш”, спомня си момичето. Ударил ѝ шамар, дърпал ѝ косата, след като паднали на земята. По думите на седмокласничката няколко пъти я ритнал в лицето. „След това си ударих главата в стълбите на входа”, казва още тя.

Емилия Цанева е майка на битото момиче. Тя е притеснена именно заради удара в главата на дъщеря ѝ. Казва, че предстои да извадят медицинско свидетелство. Говорила и с класната на дъщеря си. Поискала номера на родителите на момчето.

Директорът на училището обясни, че става въпрос за дете с по-буен нрав. На ученика предстои да му бъде направено последно предупреждения за изключване, а родителите му ще бъдат извикани на място.